maandag 29 september 2014

Boten kijken

Zo 28 sep
De Chinese tuin in Vancouver is heel erg mooi aangelegd. Met steeds weer een ander zicht op een compositie van natuur en gemaakte dingen. 





Daarna Chinatown doorkruist, op zoek naar een boeddhistische tempel, maar die wat dicht. Onderweg erheen liepen we door een park dat door een kudde tenstbewoners was bezet. 



Ik dacht even dat het zo’n Occupy beweging was, maar nee, ze wonen hier gewoon. De buurt hier is toch wat minder sophisticated dan de rest van de stad: je houd je tas en camera toch wat meer in de gaten dan anders… Op de terugweg komen we toch als snel weer in Gastown, wat er overdag weer anders uitziet. Wel gezellig.

Op Canadaplace bij de haven liggen er wel 4 veerboten. Waarvan drie van de Holland America Lijn. Een zusterschip van de MS Rotterdam, waar we op naar de Noordkaap zijn geweest: de Statendam. Daarnaast lagen ook nog de Westerdam en de Oosterdam, wat veel en veel grotere schepen zijn. Het lijken wel varende flatgebouwen. Of stadswijken. Dan is onze MS Rotterdam en dus de Statendam nog wel echt gewoon een boot, al is het een grote.

Vanavond gaan we naar de band de Old Crow Medicine ShowOp 26 oktober treden ze op in Paradiso. Maar dat is al uitverkocht, dus we waren er avond heen in Vancouver, in het Orpheum Theater.



Die jongens zetten een lekker stukkie muziek neer in een 2 hour gig. Voor programma de Deslondes, waar ze later gezamenlijk de toegiften mee spelen. Het is echt leuk opzwepende muziek.



2 opmerkingen:

  1. Hoi Jaap, hoe was de show? het theater ziet er erg leuk uit. Morgen jarig.... Waar ga je dat vieren?

    BeantwoordenVerwijderen