vrijdag 19 september 2014

Regen in het regenwoud?

Do 18 sep
Het regent..... Tsja omringd door het regenwoud kun je dat verwachten.... Vandaag maar een even een heerlijk dagje nix. Boekies lezen. Ook leuk.
Ik wist niet eens dat hier ook regenwouden zijn. Wel geen tropische, maar toch...

In de middag merken we ineens dat het al uuuren droog is, dus je zou zomaar eens wat kunnen gaan doen :-)





We gaan eerst naar het plaatsje Tofino. Het stelt meer voor en is leuker dan gedacht, het leek op de kaart op 3 straten en verder niks. Maar het is een aardig actief plaatsje. Winkeltjes, restaurants en vooral veel activiteitenwinkels die whale- en bear-watching (walvis- en beer-kijken) verkopen. Daar doen we graag aan mee, dat whale-watchen, en we reserveren bij Jamie's een plekkie in een zodiak (dat is kleine snelle boot) voor morgen.



Dan gaan we een eindje terug op de weg. Daar zijn twee wandelingen in het regenwoud. Van elk ongeveer 1 km. We doen ze allebei maar. Mooi aangelegde houten paden door de wildernis. Geen beren, maar we zien wel veel vermoedelijke plekken waar ze winter-slapen, in holen onder bomen. 












Veel eeuwenoude bomen, waarvan veel uiteindelijk omgevallen, en eeuwen erover doen om weer te verdwijnen.... 
Er staat nog steeds een oude reus die al 200 jaar oud was toen Columbus Amerika vond.... 

Het is een apart stil sfeertje in zo'n nat bos.

























Op de weg terug zijn de wolken die uit de oceaan oprijzen over de weg en het woud gedaald. Ofwel mist. Het verschil tussen oceaan en niet-oceaan vervaagt weer wat....



1 opmerking: