vrijdag 26 september 2014

Taxi-varen


Wo 24 sep.  
Met de bus naar de stad is echt leuk. Je voelt dan echt even dat je uit je rol van toerist stapt, zo tussen de mensen die nodig ergens heen moeten.
Chinatown is hier zo ongeveer de oudste van noord-amerika. Een paar straatjes winkeltjes. Er lopen natuurlijk allerlei toeristen, maar je hebt toch het idee dat de winkels en de straten gewoon op chinezen zijn gericht. Op de gift-shops na dan. 





Midden in Chinatown is er een echt ouderwets engels thee-zaakje. Waar we uiteraard gebruik van maken. Zo echt engels allemaal, de theekopjes, serviezen, de inrichting. Dus drinken met je pink omhoog he… De bediening is natuurlijk door vriendelijke lokale chineesjes.







We lopen over een hele oude mooi brug om de haven heen te lopen. Ik schat hem zo op 1890 of zo. Echt een mooie brug om te zien, alleen zien ze het zelf niet als mooi, hij wordt niet echt goed onderhouden en ziet er wat roestig uit. En ik zie dat ernaast begonnen is aan een nieuwe betonnen brug…. Ik hoop dat ze de oude wel laten liggen...














Het is aan deze overkant een mooie buurt om te wonen, met uitzicht over de Inner Harbour, zo op het Empress Hotel. We staan bij de landing- en startbaan van de watervliegtuigen, in de haven. Leuk om te zien.

Met een boot-taxi gaan we terug. Het zijn leuke bootjes die als taxi dienen, dus zijn ze ook geel net als een gewone taxi. Zo groot als een flinke sloep maar wel een hoge opbouw erop waar de chauffeur in staat en de passagiers zitten. 


Het centrum heeft een paar mooie boekhandels, maar ja met een stapel boeken straks het vliegtuig in, dan ben je meer aan meer0vracht kwijt dan je voordeel is… Maar rondkijken is altijd leuk. 

Als je zo rondloopt dan zie je wel dat ze hier en daar oude panden wat opknappen en er wat leuks van maken. Maar omdat er zoveel is, wordt het ook weer niet overdreven mooi gemaakt. 

Koningin Victoria houdt alles strak in de gaten (haar standbeeld dan). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten