zondag 28 september 2014

Op stoom in gastown

Za 27 sep
Om toch wat meer te zien dan lopend kan, kopen we voor twee dagen een kaart voor de Hop on Hop Off Bus. 
Dat is wel leuk, hij rijdt langs de hoogtepunten en vertelt erover. Je kan overal uit stappen en later weer verder gaan.
In Gastown, het oudste deel van de stad, staat een stoomklok. Het is een mooie oude klok waar continu stoompluimen uit komen. Op elk kwartier gaat hij, net als een goede koekoeksklok, een deuntje spelen. Op de stoomfluit. Kijk en luister hier maar even. Na 1 minuut gaat hij blazen.













Met de water taxi hebben we weer een deel van de rit gedaan, dat hoort bij het Hop on Hop Off gebeuren. 
Je ziet op een mooie manier de enorme lange en hoge gietijzeren bruggen liggen, als je eronderdoor vaart.










Op Granville market zijn, overigens net als in de hele stad, veel straatmuzikanten te vinden. In de hallen van de market kun je heerlijk veel soorten eten kopen, van allerlei nationaliteiten. Het is er gezellig druk. En zeker niet toeristisch. 
Die straatmuzikanten, ik moet zeggen, die zijn een paar graadjes beter dan wat we kennen. Het is kennelijk geen gebruik om te applaudisseren, maar het is best leuk om zo nu en dan een poosje te luisteren. Echt wel goed. Wel wat in de box gooien natuurlijk. Deze hebben we niet gehoord maar is wel een goed voorbeeld. Deze wel:



Robson street is de lokale Langestraat zeg maar.

Gastown ligt niet zover van onze stek. ’s-Avonds zijn we er nog even heen gelopen. En in een oude spaghetti-fabriek gezellig zitten eten. Si.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten