woensdag 24 september 2014

Gloria in Victoria

Victoria, de hoofdstad van British columbia. En het is hier dan ook aardig British-ish. Net niet helemaal Engeland, maar het lijkt er toch wel veel op. 
Na al die natuur en leuke kleine stadjes, is dit toch weer een echte stad. We zijn met de bus heen en weer gegaan, een ritje met lijn 14 van ongeveer 20 minuten. Wel leuk, dan voel je je even minder een toerist en zit je tussen de doodgewone mensen die onderweg zijn, en druk. Wel goed op de kaart kijken waar je bent, om op de goeie plek uit te stappen.










Het grote Impresshotel is zo ongeveer het icoon van de stad. Zoals het beeld van de Euromast voor Rotterdam staat, zo is Victoria dit plaatje:

















Maar ook direct ernaast, waar de gouvernements-gebouwen staan, is het mooi:
We hebben er in rondgelopen, en ook de echte vergaderzaal gezien, waar de regering en de oppositie op twee zwaardlengten van elkaar zitten. Zoals dat in een fatsoenlijke democratie hoort. Hier ademt wel echt het echte oude engelse gevoel.

In de haven taxieƫn watervliegtuigen rond. Wel leuk, een vliegtuig wat nu eens letterlijk aan een pier ligt. Het opstijgen doen ze een eind verder, ze taxieen hier alleen de haven in en uit.

Veel campings op deze reis liggen dichtbij een spoorweg, zodat je de treinen hoort fluiten als ze voorbij komen. Rail away live zeg maar. Hier in Victoria gaat dat nog wat verder: het spoor loopt over de camping zelf, zonder veel hekken of zo. Alleen een bordje dat je er niet op mag lopen. Een klein station net naast de camping en een soort van halteplaats, bushokje, echt aan het spoor weer op de camping. De trein stopt op verzoek lees ik. Net als de bus dus: je houdt je hand omhoog als de trein er aankomt. Ik heb alleen nog geen trein gezien of gehoort vandaag. De rails is aardig verroest. Toch opgeheven?

Er staat op de camping ook een replica van het echte fort.

De echte
 

De replica  (nee, niet andersom)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten