zaterdag 13 september 2014

Veel Falls



Vr 12 sep
In Welsgrey Park is een lange weg, ongeveer 40 km erin en er weer uit. Er zijn mooie watervallen: Als eerste de Helmcken Falls die smal en heel erg hoog is, meer dan 70 meter. (Het flat waar we vroeger woonden was 13 verdiepingen en ongeveer 40 meter hoog).



Hij stort ook weer in zo’n canyon, die steeds langer en dieper wordt als je even geduld hebt (een paar honderdduizend jaar). Het is echt een mooi en machtig gezicht.

Daarna naar de Dawson watervallen. Die is heel erg breed en minder hoog. Wel veel meer water dus. 







We maken een wandeling en mijn nieuwe kistjes en hiking pole werken heel erg goed. Hiking pole klinkt natuurlijk veel beter dan wandelstok :-)











We kletsen daar nog met wat Nederlanders. Het is me ondertussen wel duidelijk dat iedereen denkt dat hier de tweede taal Frans is (veel borden zijn Engels/Frans), maar wat betreft de talen die je zo om je heen hoort is het duidelijk: 1. Engels, 2. Nederlands, 3. Duits. 4. Japans. Het voelt ook echt niet zo buitenlands, de cultuur. Het is veel bekender en vertrouwder dan de Amerikaanse samenleving denk ik. 

Dat er gewoon in de camper zelf wifi is begint een beetje de standaard te worden.... Dat is wel heel handig!
Het is niet snel, maar het werkt wel.

De foto's uit het fototoestel of uit de iPhone gebruiken is erg omslachtig, dus veel in deze blog (niet allemaal) zijn van internet geplukt. De echte zie je later nog wel :-)


1 opmerking:

  1. Zo ben weer bij. Jammer dat het uploaden van fotos een probleem is..
    maar ik geniet van de verhalen.

    gr,

    Edwin

    BeantwoordenVerwijderen