zaterdag 27 september 2014

Spoorslags naar de iPhone6

Vr 26 sep
De laatste camper-dag gaat vlot. Om 6:30 op, naar Canadream rijden. De klus van het rijden is geklaard voor Marianne. Het inleveren van de camper is zo gebeurt. Taxi naar hotel Sandman City Centre. 
Het lijkt erop dat we pas om 4 uur kunnen inchecken, maar Marianne gooit haar charmes in de strijd en we zitten voor half elf gesetteld in de kamer.
Lekker even slapen. En dan plannen maken voor de komende dagen.
Daarna alvast even de buurt verkennen. In de Apple Store is het wel druk rond de iPhone 6, maar eigenlijk is het in de hele store even druk, niet alleen bij dat ding. Wel allemaal twintigers… Wat overigens overal in de stad wel te zien is, volgens mij is het een jonge stad. 'Go West young man’ …. Zouden ze het inderdaad allemaal doen? De Vancouveriaan die ik zelf ken trok naar oost. Die woont nu in New Dehli, India. Maandag drinken we koffie bij zijn zus thuis. Die spreekt ook een aardig woordje Nederlands. Except when in a hurry…  :-)

Het station is een prachtig oud gebouw. Voor spoor-geschiedenis moet je kennelijk hier zijn, bij ons wordt alles zo snel mogelijk vervangen door nieuwbouw. Dat is functioneel wel handig en ook wel mooi maar ook wel zonde….



In het restaurant van het hotel is het mooi ingericht. De muziek staat wel hard, jaren 70 ongeveer. Waar je je blik ook heen richt, er zijn altijd 2-3 grote beeldschermen met verschillende zenders in je blikveld. Dus als je gesprekspartner even je aandacht niet heeft, dan kijk je gewoon TV. Dat zie je ook iedereen doen. Wat al een verbetering is ten opzichte van alle telefoon-gluurders natuurlijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten