zondag 21 september 2014

Whale watching

Vr 19 sep
Om 7 uur ging de wekker....op naar whale-watching.
We kregen van het bedrijf Jamie's, enorme pakken aan, je bent net een maanmannetje, en daarover nog eens een regenjack. De pakken zijn ook eigenlijk zwemvesten, voor als je uit de Zodiac dondert. We gaan met 12 m/v in de boot, en dus een gids die de boot bestuurt en een hoop vertelt. 


We zien onderweg veel zee-otters, en ook verschillende Orka's, in het engels killer-whales. Dat zijn eigenlijk enorme grote dolfijnen, en iets minder vriendelijk, daar ga je niet mee zwemmen. 


Ze eten van alles, zeehonden, zeeotters, en zo nu en dan een grote grijze walvis, die ze dan met een hele kudde orka's onder water trekken en dus eigenlijk verzuipen. Maf, vissen die een vis verzuipen, maar het zijn dan ook beide geen vissen maar zoogdieren, die dus boven water moeten komen op te ademen. Zo vallen ze als een soort wolven dus die walvis aan. Hebben we niet gezien hoor, maar dat vertelt hij dus. Zo zwemmend. steeds kopje boven en weer onder, zijn ze best mooi om te zien. We varen tussen veel eilanden door, die soms wel en meestal niet bewoond zijn, maar altijd helemaal begroeid met bossen. 

Het is een mooi gebied. Klinkt raar als je midden tussen de bossen vaart en de gids zegt:"we gaan terug naar de kust". 
















Na een paar uur komen we weer aan in de haven van Tofino. Eten bij het restaurant van Jamie's. dezelfde ondernemer als de whale-watching. Want we kregen korting daar. Toch Nederlanders hè, wij :-)
We rijden richting Alberni en net ervoor gaan we op een provinciale camping staan. Daar heb je dus geen stroom, geen kantoor, er komt wel iemand lang om even af te rekenen. 

Even lekker aan het strandje aan Sproat Lake liggen slapen. Maar dat vind Marianne toch net iets te ontspanne, omdat er aan het begin van de camping weer een bordje stond dat er op de campground een bear is, en je je in Bear-country bevind. Lig je lekker aan het strand te slapen, komt er ineens een beer je tas leeghalen of meer.... Dat slaapt niet lekker dat idee, dus Marianne bewaakt me tijdens m'n dutje:-)

En 's-avonds weer het eerste echte kampvuur opgericht :-) Dat deden we in '97 in California ook vaak...en dat vonden we toen zo leuk dat we daarna thuis ook een vuurplek in de tuin maakten. Wel weer leuk om ook hier te doen, maar wel met veel krantenpapier :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten