dinsdag 23 september 2014

Van Hoogland to the Highlands

Ma 22 sep

Op ons gemakkie naar Victoria gereden. De campground is bij Fort Victoria, net naast de stad, en naast de gemeente Highlands. Zo kom je nog eens ergens als wereldreiziger. Niet?

Onderweg waren we nog in het dorpje Chemainus. Klinkt als eindelijk eens iets frans-talig, mais non, het is een verbasterde oude indiaanse naam. Het dorpje doet heel erg gezellig en kneuterig aan, leuke huisjes, keurige tuintjes, echt gezellig. Beetje Brittish of Scandinavisch wel. Er zijn heel veel mooie muurschilderingen, tientallen in het hele dorp.

















De oudere heer van de VVV klaagt dat het zo'n leuk dorpje is, maar iedereen die er komt is onderweg naar iets anders. Het is altijd een stop onderweg, nooit eens een bestemming... Tsja. Dat geld voor ons ook. We rijden er even uitgebreid doorheen. Verkeerd rijden kan niet, alles is leuk hier op dit eiland. Ja als je te lang op de highway blijft. dát is verkeerd rijden. We komen zo op de kustweg en we hebben geen idee waarheen. Borden doen ze niet aan hier. Maar de zee ligt rechts, dus we rijden goed beschouwd terug naar Nanaimo. Maar och, het is een prachtige weg! Een eind verder komen we bij het plaatsje Ladysmith en kunnen we toch weer de highway op. Die we hier al kennen. Dus nog een keer richting Victoria. 

Het blijft een gek gezicht. Je rijdt op zoiets als wat wij de snelweg noemen, de A1 bij voorbeeld. Maar zo nu en dan haal je een fietser op de vluchtstrook in. Of er lopen wat wandelaars te keuvelen. 
Of je kunt ineens scherp rechtsaf zo een woonwijk in. Of een landweg die de highway kruist. Niet met een viaduct nee. Wel vaak met stoplichten, dat weer wel. Kun je voorstellen? op de A1 ineens stoplichten. 

Maar ja druk is het niet hier, dus het valt allemaal wel mee.

Op de campground is het wat drukker en wat kleinere plekken dan we gewend zijn. Maar we staan dan ook bij een grote wereldstad: de swinging town of Victoria. Wel 2 keer zoveel inwoners als Amersfoort. En het is de hoofdstad van de provincie British Columbia (zo groot als Frankrijk plus Duitsland, weet je nog?)


1 opmerking: