maandag 8 september 2014

Mini Wanka

Za 6 sep:
Op het meer Mini Wanka Lake maakte we een mooie cruise: met een boot met nog 40 passagiers tussen de bergen door varen. Tijdens het wachten op onze boot was een gezelschap een andere boot aan het voorbereiden voor een trouwerij. Allemaal Canadezen op hun paasbest uitgedost. 
Mini Wanka is een indiaanse naam, dus de engelstalige grinnikers hebben het mis :-)


Een gids vertelde op de boot veel wetenswaardigheden over de gletsjers, bossen op de hellingen met branden, en de bergen.
Hij had nog een leuke kwis-vraag: welk dier zorgt er in deze regio voor de meeste ziekenhuis-opnames? Tsja daar moet je dan even over nadenken. Het antwoord (hand bij de knop!) is: Eekhoorntjes. Zo lief, en als je ze voed bijten ze en hangen aan je vinger en laten niet los. En je hebt een tetanis-spuit nodig. En ze kunnen hondsdolheid hebben. Goed om te weten.
  
Daarna reden we naar Lake Louise. Er staat een mooi groot hotel aan het meer met een prachtig uitzicht over het meer en de gletsjer aan de overkant. Ook hier weer een trouwerij in de tuin van het hotel. Het lijkt wel een toeristische attractie. Het is een gezellig gezicht. De priester brak het brood, gaf de wijn en gaf hen de zegen. Een Japans stel met een hele grote familie. Het ging ze goed, dat kon je wel zien. 
We hebben een stuk langs het meer gelopen, richting de gletsjer. Op een stijle wand waren bergbeklimmers hun kunsten aan het beoefenen. Best hoog, zo aan een touwtje aan wat ringen hangen die je zelf hebt vastgemaakt in de rotsen…. maar er viel er geen één.
Het water dat van de bergen komt is wel heel erg koud...

Daarna een plekkie zoeken op de campground. Met weer waarschuwingen over een aanwezige grizzly beer. Alles went moet je maar denken.
Dit zegt deze camping ervan: 'We share this landscape with wild animals. These can include black and grizzly bears, cougars, wolves, coyotes and others.' En eekhoorntjes dus, de gevaarlijkste van allemaal.


De jetlag daar hadden we dus echt helemaal geen last van. Geen punt. Nou ja, op het feit na dat we nog steeds elke avond blij zijn als het 22:00 uur is. Dan mogen we naar bed. Ik ben wel om 5 uur allang weer wakker, maar dat is thuis ook vaak.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten