vrijdag 26 september 2014

Varen naar Vancouver

Do 25 sep
Wakker in Victoria. En rijden naar de boot in Swartzbay. Onderweg even een stop aan het water en we zagen daar hele mooie huizen. Met een tuin die vast door onze tuinman in Hoogland is aangelegd. Kennie anders. Dezelfde planten en stijl. 
Weer op de boot naar Vancouver, de haven Tsawwassen. We raken er al helemaal aangewend dat een deel van de Canadese highways over water loopt. Na aankomst bleek ook dat je er nog niet echt helemaal was. Na van het schip af te zijn gereden, reden we nog een heel stuk door over een soort dijk, met water aan twee kanten. We waren er gewoon nog niet helemaal. Net de dijk door het IJsselmeer. Maar ook weer niet zo lang.















We reden naar Stanley Park in Vancouver. Daarvoor rijdt je dus een enorm lang eind, langs lange rechte wegen die in een soort van schaakbordmotief de stad vormen.  De straat heeft veel winkeltjes, er lopen veel mensen, gezellig. En dit is dan nog niet eens downtown (centrum). Wat een enorme stad. Stel je de Schieweg/-kade voor, iets smaller en kaarsrecht. En dan tientallen keren zo lang. Als de straat net op een heuvel loopt dan kan je zo kilometers vooruit kijken, indezelfde straat. En een blok rechts en een blok links loopt er nog zo’n straat. Enzovoorts. Hoe meer je richting oude centrum komt, hoe hoger de gebouwen worden. En dan ineens is daar het echte centrum. Lange ravijnen vormen de straten tussen hele hoge gebouwen. Het heeft wel wat weg van Manhattan.

Bij Park Stanley wordt het weer mooi groen en wat natuurlijker. Het is een groot park in het centrum, op een landtong in haven en inlet. 

Zo’n inlet is een soort brede fjord die landinwaarts komt. Het is een mooi en rustig park, we kunnen er helemaal omheen rijden. Het waren wat kilometers extra, maar zeker de moeite waard. Zo rijdend zie je even wat meer van de uitgestrektheid van de stad als de komende dagen, waar we meer gaan lopen in downtown. 
Na om en door het park heen gereden te zijn, reden we weer de highway op die ook al weer dwars door het park loopt. De grote brug op, die wat wegheeft van de Golden Gate in San Francisco. Iets kleiner dan. 



Daarna is het nog een uurtje over Highway nr 1 door die enorme stad rijden naar de camping. Marianne heeft een reuzeklus geklaard. Die stuurt zo als een volleerd trucker die RV door een wereldstad heen!
Op de camping gaan we dan de laatste avond in de camper vieren. En inpakken. Morgenochtend: camper inleveren en nog een paar dagen hotel er achteraan. 

1 opmerking:

  1. Knap gestuurd Marianne! En heel leuk geschreven Jaap! Nu lekker dwalen door vancouver, , wat heerlijk zo n afsluiting van n prachtige reis!

    BeantwoordenVerwijderen