woensdag 17 september 2014

Varen naar Vancouver Island

Di 16 sep
De koelkast deed het niet meer. Na de verwarming die er ook al mee gestopt was. Toch maar eens bellen. Tsja, de technische dingetjes ben ik niet meer zo slim in. Dus Marianne belt met de helpdesk. Zeker een zekering. En jawel... Er was er een doorgebrand. Er liggen geen reserve-zekeringen in de camper, dus heb ik die van de TV er maar uitgetrokken. De kachel en de koelkast doen het weer. Overdag is het toch zo'n 29 graden, maar tegen de ochtend heus nog vriesweer. En dan heb je in een camper graag een kachel. En dus de koelkast voor overdag. We regelen de temperatuur graag zelf...
Vanmorgen op tijd op, we gaan weer gaan rijden. Niet heel ver, naar Horseshoe Bay aan de kust, net iets boven Vancouver. Het is een mooi gebied, en je ziet de bergen zo langzaam de zee in gaan. De bergen houden niet op, maar de valleien gaan onder water staan, zo komt het over.
In de rij voor de ferry naar Vancouver Island. Gek idee: Vancouver ligt dus niet op Vancouver Island. Het eiland is onderdeel van de provincie British Columbia, en daar ligt ook de hoofdstad van de provincie: Victoria. Daar gaan we heen ook, later. 
Tijdens het wachten lopen we door wat straatjes die hier duidelijk van moeten leven. Toeristisch spul en koffie. En een leuk parkje.
Daarna duurt de overtocht ongeveer anderhalf uur. Dan een korte rit rit naar Living Forest Oceanside Campground. En daar staan we nu, op een plekkie met zeezicht. Of Oceaanzicht dan. Wat ligt er eigenlijk aan de overkant als je aan de andere kant van het eiland over de aceaan uitkijkt? Ik geloof Australie? op een afstand dan....
Onze buren op de camping wonen gewoon in het stadje waar we net langsreden: Nanaimo. En zijn gewoon een day out :-) En z’n moeder was ook Dutch. Yes dat is hier veel:-)



1 opmerking:

  1. Wat n heerlike tocht! Je schrijft zo leuk Jaap; het is net of ik hier jullie uitzicht ook zie!!

    BeantwoordenVerwijderen