vrijdag 12 september 2014

Clearwater herleeft

Do 11 sep
We gaan naar de Blue River safari, een paar kilometer terug op de highway. Van de weg af, een paar kilometer gravelroads en we komen aan bij het safaripark Blue River. Het zien van beren komt vaak voor maar is niet gegarandeerd….
We stappen met ongeveer 12 man in een boot, die de rivieren en meren van het park opgaat. Op een van de meren zien we aan de kust een beer rondsnuffelen. En een eind verder nog eens twee… een paar van die boten met 12 man gaan voor de kust liggen en iedereen kijkt naar de beren die rustig wat rond rommelen. Nou weet ik wel dat beren kunnen zwemmen, maar we zullen maar aannemen dat deze boot harder kan varen dan zij kunnen zwemmen.
Na een poosje vinden de beren dat de show over is en gaan broodjes smeren in de bosjes. We varen dus verder. Het is een mooi gebied met zicht op besneeuwde toppen en een gletsjer. We kijken op dezelfde manier een poosje naar wat vale gieren. Aparte koppen hebben die beesten wel.
We leggen ergens aan (nee geen beren in de buurt) en wandelen allemaal een stuk omhoog naar een plek waar een mooie waterval op de kiezels klettert. 
Het is wel indrukwekkend, zo even te gast in het woongebied van die beren.

Daarna rijden we het dorpje Blue River in en parkeren bij een klein meertje midden in het dorp. We zitten gezellig in onze winterjassen. Een local, een jonge dame, denkt er anders over en ligt in halve bikini op een steiger. En gaat het water in. Heel even maar, dat wel. Dan weer zonnen. Ik trek de rits van m’n vest én jas nog even wat dichter….
Maar toch, de echte kou is eraf, het weer wordt goed zonnig en wat warmer. Het echte winterse is hier niet. We zitten nu dan ook iets ten westen van de hoogste mountains. Go West young man…go west….

Dan met de camper naar Clearwater. De naam heeft niets met de vroeger bekende band Creedence Clearwater Revival te maken… (Dit ter info voor de oudjes onder de lezers. Voor de jongeren: dat was in 1968-1972, net na de ijzertijd.) 

Onderweg vlakbij Clearwater hebben we nog even in de rivier staan turen. Je ziet heel veel zalmen rondzwemmen. Maar ze hebben het hier te gemakkelijk, ze hoeven niet te springen. Misschien zien we dat later nog.
Het kleine RV kampeerterrein in Clearwater is niet die we uitgekozen hadden, maar door wegwerkzaamheden konden we daar even niet komen. Maar goed, deze heeft ook weer wifi. Nog langzamer dan de vorige, maar och, het werkt wél! De native Indians doen het met interrooksignalen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten