vrijdag 5 september 2014

Bow River

Do 4 sep

We worden wakker in het bos onder de bergen. Even de gordijnen iets open doen en kijken. Nee, geen beren.
Op de camping, maar wel in je eigen bedoeninkie kunnen douchen dat is wel heel fijn. Dat doen we allebei. Daarna is het peil van fresh en grey water niet eens iets verandert, dus dat douchen hoef je ook weer niet heel zuinig te doen.

De camping is mooi en bebost. We wandelen wat rond, langs de rivier en over de camping. Het mini-winkeltje heeft in elk geval koffiefilters. 
Dan is het vertrekken, de RV in orde maken om te rijden, en weg richting Banff.
Het is een leuk en klein stadje, qua inwoners ongeveer de helft van Hoogland. Maar wel de grootste stad in de wijde omgeving. Een beetje Amerikaans qua opzet, en de stijl is van alles door elkaar. Soms zie je het Britse, soms wat Duitsige, soms kneuterig en soms groots. 

We vinden de gondola, en gaan in de kabelbaan omhoog. Onderweg blijft hij stilstaan, gaat weer iets terug en blijft dan op die plek hangen. Om het spannend te maken denk ik. Na een paar minuten gaan we toch weer verder omhoog. Boven is het echt zo’n bergstation, net als in Zwitserland. En aan het leveranciersbordje zie ik dat de hele kabelbaan inderdaad door een Zwitsers bedrijf is aangelegd. Er is daar een gigantisch mooi en ver uitzicht over de bergen rondom. Mooie dalen met fluweel groene bossen, naar boven wordt het kaler en daar weer boven zijn het echt kale rotsen (Rocky Mountains hè) en besneeuwde toppen. De zon geeft er een prachtig licht op. De hemel gaat van heel lichtblauw net boven de horizon naar dieper donkerblauw boven je hoofd. Dat komt doordat de luchtlaag zo hoog dunner is, dus je ziet weer iets meer van de ruimte (die zwart is). Een beetje een sfeer van jaren 70-fotos geeft het wel:-)

Er zijn mooie wandelpaden aangelegd. Houten trappen en paden op poten ongeveer 1-1,5m boven de grond leiden naar de volgende top. Best een eind lopen maar wel leuk ontspannen en makkelijk. Het is er vol toeristen van over de hele wereld. Vooral veel Japanners. Maar goed, die vind je overal. 
Op de volgende top staat een klein hutje, een klimaat-observeringspost, die al in 1903 is aangelegd. De inrichting die je door de ruiten ziet is nog uit die tijd. De observators kwamen hier iets minder makkelijk dan wij nu. En ze bleven hier lange tijden. 
Het is echt hoog en koud en mooi.

De camping waar we later op komen is in een mooi gebied met bergen rondom. Het terrein zelf is niet heel bijzonder, meer een paar asfaltstroken langs elkaar met plekken voor campers. Het gemak is dat je nooit hoeft in te parkeren of achteruit rijden. Je zet hem neer, sluit de stroom aan en klaar. En als je weer weg wil, dan trek je de stekker eruit en rijd gewoon vooruit weer weg. Gemak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten