maandag 22 september 2014

Even niet wat :-)

Zo 21 sep

Even de plannen veranderen:-) We gaan nog even niet naar Victoria maar blijven een dagje waar we zijn. Even niks doen:-)

Het is mooi weer, ik denk wel tegen de 30 graden of zo. En dan gaan we even leuk een rustdagje inbouwen. Al wandelend over de camping vinden we een stel uit Engeland dat de wifi van een gesloten cafe-tje zit te gebruiken op het terras. Het kost niks (die van de camping is $4 per dag) en hij is behoorlijk snel! Je kunt er gewoon op naar het nieuws kijken. Nou dat is hier in Canada nog op geen enkele camping gelukt. Het is allemaal geknepen en langzaam.



Nu kan het dus even echt. Dat is mooi:-) Ik zit lekker een uurtje te internetten op het terras, aan de andere kant van het gebouwtje, met zeezicht. Er komen steeds mensen langs die gezellig kletsen. Een stel uit oost Canada dat een huis aan het zoeken is, ze gaan hier wonen. En later nog meer. Ze praten graag en gezellig over van alles. En ze zijn allemaal wel eens in Holland geweest. Heel bijzonder natuurlijk. Een man wiens vader bij Arnhem ligt, net 3 maanden voor de bevrijding ging het mis...

Het zijn allemaal gezellige praters en echt geïnteresseerd. Dat is wel anders dan met veel Amerikanen. Het is ook wel opmerkelijk dat veel mensen gewoon hier uit de buurt komen. Die gaan lekker een dagje of een paar dagen naar een camping vlakbij. Tsja, als je in zo'n mooi land woont hoef je ook niet echt ver weg...

Als je hier 's-avonds even naar het toiletgebouw wil, om de een of andere reden, dan moet je dus een zaklamp meenemen. Zodra je uit je eigen bedoeninkie op het pad komt, is alles aarde-donker. Verlichting dat kennen ze niet op campings hier. En donker is dan ook echt donker! De meeste mensen gaan volgens mij met de kippen op stok, dus de meeste plekken op de camping zijn ook al donker. Als ik op het pad loop en de zaklamp uitdoe, dan zie ik mijn eigen handen niet eens, zo donker.... Het is kwart over negen 's-avonds, maar midden in de nacht.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten